Må jeg præsentere Frederikke, min nye praktikant :-)

Frederikke Andersen hos UsMeUs
USMEUS moodboard
Konkurrentanalyse visuel

Mit navn er Frederikke Andersen og jeg er 23 år.  Jeg studerer til designteknolog med speciale indenfor branding og marketing management på VIA Design. Jeg er på mit 3. Semester, hvor jeg er i praktik hos USMEUS i 9 uger.

Ved siden af  mit studie arbejder jeg i Matas. Jeg har rejst en del de seneste år og har arbejdet i forskellige lande for at finde ud af, hvad jeg er god til og, hvad der interesserer mig mest. Her fandt jeg også ud af, hvad jeg vil uddanne mig til. Jeg har altid været kreativ og har stor interesse for det visuelle. Jeg har flair for kundekontakt og en interesse i at finde ud af, hvad der tiltrækker folk og skaber større interesse og salg. VIA Design er derfor den oplagte mulighed for mig, da jeg kan kombinere det kreative med forretningsdelen.

Som nævnt er jeg i praktik hos USMEUS. Det er utroligt spændende at få lov til at være i praktik og jeg har glædet mig til det hele sommeren. På skolebænken har jeg fået så meget viden og kendskab til teorier, at jeg har haft et stort behov for at komme ud og teste det af.  USMEUS er en mindre designvirksomhed og derfor er jeg så heldig, at jeg får lov at være med ind over en del. Min primære opgave er, at definere målgruppen og dermed hjælpe med at definere en endelig stil til SoMe. Det betyder også, at jeg får lov til at komme med mit bud på indhold og diverse opslag, både grafisk stil, tone-of-voice, tekster og strategier. Lige nu sidder jeg og laver forskellige moodboards, der hjælper os til bedre kendskab USMEUS’ målgruppe og på den måde kan vi skabe et bedre forhold mellem brandet og målgruppen. Udover mood- / livstilsboard på målgruppen, er jeg også ved at lave en konkurrentanalyse, så vi sikrer os, at vi skiller os nok ud. 

I starten af ugen havde jeg mit første “rekrutteringsmøde”. Det var med Kamilla, som skal være en af de instagrammere, der skal repræsentere USMEUS og måske være gæsteblogger. At finde de personer, der skal være med til at promovere og repræsentere USMEUS, er også en af de opgaver, jeg har fået lov til at arbejde med.

Allerede nu synes jeg, det har været både udfordrende og lærerigt at være i praktik. Jeg har fået et indblik i branchen og har fået lov til at arbejde med nogle af de ting jeg synes er vildt spændende og ovenikøbet har givet plads til, at jeg kan udfolde min kreativitet. Jeg føler at jeg har været heldig med at komme i praktik hos USMEUS, da jeg for det første er helt vild med Lenes designs, men mest af alt fordi jeg får lov til at deltage i så meget og på den måde får udviklet mine faglige kompetencer. Jeg glæder mig til at se hvad de næste uger bringer.