Om USMEUS

USMEUS er et dansk designbrand med designs af cand.arch designer Lene Schødt.

Designs fra USMEUS har et fælles dna, selvom produkterne er forskellige. Vi bestræber os nemlig på, at designs fra os skal gøre hverdagen lidt bedre og folk lidt gladere, forstået på den måde, at produkterne gerne skal kunne gøre det lidt (eller meget) bedre end lignende produkter på markedet.

Vi elsker langtidsholdbare designs, dvs. designs du har lyst til at have i årevis, men vi kan ikke lade være med at krydre det med et tvist, der giver plads til det nytænkende, skæve eller anderledes.

For os udspringer designs af en mangel eller et behov. Derfor har vores designs ofte en feature, der har en meget praktisk og jordnær funktion. Ellers giver det ikke mening, at lave “endnu et” design.

Hos USMEUS skal både det praktiske og det æstetiske gå op i en højere enhed.

VELKOMMEN hos USMEUS – de bedste hilsener, Lene Schødt

USMEUS designdeklaration

Gennem nytænkning af funktion, formsprog og materialesammensætning sigter designs fra USMEUS mod at gøre dine dage gladere, vore omgivelser grønnere og vores verden bedre. Ud fra praktiske, æstetiske og cirkulære principper og tankegange skaber USMEUS anderledes og anvendelige klassikere med et tvist. 

Vi udvælger og anvender langtidsholdbare og genanvendelige materialer, der nemt kan skilles ad og upcycles hver for sig, for at opnå samme eller højere brugsværdi. Genbrugs- og overskudsmaterialer indgår, hvor det er muligt og hensigtsmæssigt.

Udvalgte bæredygtige designs fra USMEUS støtter lokale, nationale og internationale organisationer og indbefatter dermed også social ansvarlighed.

USMEUS: Cirkulært dansk design med omtanke – til varig glæde for dig og vore efterkommere

 

Hvert design opfylder et eller flere af følgende, bæredygtige principper:)

  • Brug af materialer, der kan holde rigtig længe – måske endda flere generationer (som læder).
  • Brug af materialer, der i høj grad kan genanvendes og upcycles, dvs. muligheden for, at produktet ved genbrug kan blive til et produkt med samme eller højere brugsværdi.
  • Brug af genbrugs- eller overskudsmaterialer, dvs. udnyttelse af de ressourcer, vi allerede har.
  • Sammensætning af materialer i design, så de nemt kan skilles ad og genbruges hver for sig.
  • Social bæredygtighed – støtte til organisationer for at hjælpe – både lokalt, nationalt eller internationalt.