Vil du se giraffen?

Jeg ved det godt; Man vil se giraffen – det kan jeg sagtens forstå, så here it goes:

Jeg hedder Lene Schødt og står bag brandet UsMeUs (som i os-mig-os). Jeg er uddannet designer fra Arkitektskolen i Århus i 2010. Jeg gik lidt sent i gang, faktisk var jeg 33, da jeg startede, med 2 små børn og en mand, der rejste en del, så det var 5 fantastiske, hårde og sjove år – luksus for en kreativ sjæl som jeg selv. Konstant blev kreativitet og tankegang udfordret, garneret med lækre forelæsninger fra branchens ypperligste. What’s not to like?

Der er mange fordele ved at studere som ung, men for mig var det absolut win-win at studere som “voksen”. Nå, men som forventet og på nomineret tid blev jeg færdig på Arkitektskolen i 2010 – lige midt i en krisetid OGSÅ i designbranchen. Jobbene hang ikke på træerne.

Med en baggrund som både sekretær og grafiker, søgte jeg alt, der kunne falde indenfor disse rammer – både for at tjene nogle penge ovenpå 5 års studier på SU, men også for at komme ud af “systemet” hurtigst muligt. Det lykkedes mig hurtigt at få freelance undervisning i grafiske programmer og discipliner. Jeg var allerede blevet selvstændig under studiet, så det passede mig perfekt.

Det gik der nogle år med, mens jeg i min virksomhed også arbejdede med grafisk design og identiteter til kunder. Og så designede jeg selvfølgelig produkter, mens jeg søgte videre indenfor det fag, hvor mit hjerte lå, nemlig design.

Om jeg laver en grafisk identitet eller et vægophæng, så er det samme proces, tilfredsstillelse og gådeløsning, jeg går igennem – og jeg ELSKER det. Jeg elsker at skille tingene helt ad og gentænke f.eks. en funktion og finde ud af, hvad den EGENTLIG er anno 2018. F.eks. MES AFFAIRES læder clutchen. For hvad er en taske egentlig? En beholder til ting! Og hvad er problemet med tasker ofte? At man ikke kan finde sine ting! Derfor kan min taske foldes HELT ud for det totale overblik. Og nej, det gør man da ikke HVER gang – det ville virke helt dumt. Men muligheden er der, når noget virkelig har forputtet sig eller der skal ryddes op, viftes lidt nullermænd ud etc. Derudover gennemgår tasken minimal behandling. Den bliver standset og præget og påført knapper. That’s it! Helt enkelt.

Rester fra skindet bliver brugt til andre produkter, bl.a. den lille nøgleringspung, så spildet er MINIMALT. Det er bæredygtigt design for mig. Det behøver ikke være lavet af genbrugsplast fra verdenshavene (hvilket også er en god ide). Men det, at man laver produkter, af gode råvarer, i god kvalitet, i godt design, som man har lyst til at bruge og beholde i årevis – DET er bæredygtigt design 🙂 Ja, det kunne man også skrive et langt, særskilt blogindlæg om … så det gør jeg nok en dag 😉

Cand. arch / designer Lene Schødt

Der gik nogle år, før jeg erkendte og overbeviste mig selv om, at man ikke behøver at designe lifestraw-lignende designs, for at have en berettigelse. Det er i orden at designe andre ting, bare de løser et problem og måske kan noget andet og mere end lignende produkter. Og ja, et armbånd KAN faktisk gøre folk lidt gladere og dermed deres liv lidt bedre, hvilket er mit udgangspunkt. Fakta er, at vores krav og ønsker ændrer sig og f.eks. det at pynte sig ligger dybt i de fleste kulturer og mennesker. Det betyder rent faktisk noget at man kan udtrykke sin indre skønhed i det ydre også. Vi vil gerne se på noget skønt og se skønne ud. Og det er HELT i orden!

Bag alle mine designs ligger et dybfølt ønske om, at brugerne finder dem så klassiske og enkle og alligevel med et tvist, der hæver dem over lignende produkter, at de virkelig VOLDbruger dem!

Og så er der lige en ting mere; hos UsMeUs er vi glade for farver, så hvis vi kan rykke bare en promille af de mange sortklædte danskere til at bruge lidt mere farve, så ville vi blive SÅ glade 🙂 Jeg skriver nok også et ekstra blogindlæg snart om denne yndlingsaversion – eller minirevolution, om man vil!

Når det så er sagt, så bevæger jeg mig ikke kun indenfor accessories-branchen med tasker, punge og smykker – det var bare de produkter, der fandt vej gennem den lange modnings- og produktionsproces. Jeg designer også interiør, grafik og hvem ved, hvad der kommer næst. Der skal bare være et “problem”, der skal løses, dvs. noget, jeg kan gøre bedre end lignende produkter på markedet 😉

Ja, så ved du lidt mere om mig – og så har du også set mig i et selvportræt … af giraffen 🙂

I håbet om, du vil følge min og mine designs rejse, ønskes du en skøn dag!

 

Lene

designer og indehaver USMEUS