Godt at vide om …

Messing

Messing oxyderer med tiden (bliver brunligt) og skal derfor pudses.  Messing er en legering af kobber og zink og  smykker, som indeholder kobber, kan på nogle afgive en mørk skygge på huden, som dog går af i vask og er ganske ufarlig. Syre, sved, salt fremmer processen.

Smykker kan slides og ridses på udsatte områder, der er i kontakt med andre overflader, f.eks. andre smykker. Derfor anbefales det, at du tager dine smykker af når du sover, dyrker sport eller andre aktiviteter, hvor smykket kan blive ridset.

Vores smykker er lavet af højpoleret messing af bedste kvalitet.

Forgyldt messing eller sølv

En forgyldning er en meget tynd overfladebehandling, og vil derfor med tiden slides af på udsatte områder, der er i kontakt med andre overflader, f.eks. andre smykker. For at bevare forgyldningen flot så længe som muligt, anbefales det, at du tager dine smykker af, når du sover, svømmer, tager bad, dyrker sport eller tager sol. Undgå også, at smykkerne kommer i kontakt med parfume, hårspray, klorvand eller andre kemikalier.

Vores smykker er belagt med 3 micron 18 karat guld, som det anbefales af danske guldsmede.

Plast

Perlerne er lavet i genanvendelig plast (polyethylen/PE).

Vi anbefaler, at du tager perlerne af smykkerne, hvis du i perioder ikke bruger dem, så plasten ikke bliver “træt”.

Sølv

Sølv kan med tiden bliver mørkt, så en gang imellem skal sølvsmykker renses skånsomt, f.eks. i varmt vand med sæbe eller opvaskemiddel, med en blød børste. Husk at skylle smykket godt bagefter.

Derudover bør sølvsmykker opbevares beskyttet mod lys, for at undgå misfarvning.

Sølv er et forholdsvist blødt metal, der med tiden kan slides og ridses på udsatte områder, der er i kontakt med andre overflader, f.eks. andre smykker. Derfor anbefales det, at du tager dine smykker af når du sover, dyrker sport eller andre aktiviteter, hvor smykket kan blive ridset.

Vores sølvsmykker er lavet i Sterlingsølv 925.