Kvinde er kvinde bedst

At netværke er en disciplin man skal øve sig i og for nogle er det sværere end for andre. Det var været svært for mig at få øje på fordelene ved at at sidde i et netværk – SPECIELT i et kvindenetværk!

Måske handler det om modenhed, måske handler det om mod, når jeg først inden for de seneste år har meldt mig ind i netværk og har oplevet, hvad man virkelig kan få ud af det … hvis man tør! Og måske handler det om forudindtagelse eller om selvopfattelse, når et KVINDE-netværk er det sidste, jeg ville meldes ind i af alle netværk! Men heldigvis modnes man og bliver klogere gennem hele livet, for hver dag der går … hvis man vil!

 

Kender I det?

Jeg har egentlig altid syntes, at det arbejdsmæssigt var nemmest at være i selskab med mænd, at føre samtaler med mænd, at imponeres og lære af mænd … de var direkte, ikke så meget fnidder i krogene, selvsikre og direkte! De talte om mere interessante ting, havde oplevet noget, var ikke bange for at tage en chance og ofte oplevede jeg, at de ikke tog et fejlslagent initiativ i deres professionelle liv som et nederlag, men som en erfaring. Det synes jeg var tiltalende.

 

Mine fordomme

For knapt et år siden meldte jeg mig ind i et netværk her i Århus – et forretningsnetværk for kvinder! Jeg havde taget flere års tilløb, gået til og fra idéen, udspurgte nogle af de eksisterende medlemmer om, hvad de fik ud af det? Jeg ville ikke ind i en kaffeklub og manglede heller ikke veninder, så det var vigtigt for mig, at når jeg investerede tid og engagement i et netværk, at jeg så også fik noget ud af det! Jeg var også i tvivl om, om det var det rigtige at være i et netværk af KUN kvinder, kva ovennævnte …

Men endelig tog jeg “chancen” og mødte op. Efter de første gange var jeg stadig lidt i tvivl, men jeg kunne godt mærke, at der var noget stærkt over den sammentømrede flok at kvinder. Et helt rum af livserfaringer, forretningskendskab og opbakning.

Grib chancen

Torsdag i forrige uge afholdt netværket generalforsamling og Thanksgiving middag. Her gik det virkelig op for mig, hvor stærkt et kvindenetværk kan være. En af kvinderne åbnede fuldstændig op i vores ende af bordet og fortalte, at hun var i en meget svær tid i sin business men også, at hun havde en løsning, hun arbejdede benhårdt på at føre ud i livet. Det var helt vildt at opleve den tillid, vi andre blev givet, da hun lagde alle kortene på bordet. Vi fik nogle RIGTIG gode snakke og diskussioner herefter, der både var støttende, beundrende og konstruktive og DET VAR SÅ FEDT! Jeg var helt høj, da jeg kom hjem.

 

Læn dig ind i det

Det er gået op for mig, hvad et kvindenetværk kan, når kvinde er kvinde bedst. At kvinder IKKE er som mænd, men at de er mega modige og støttende og ikke mindst stærke, både hver for sig og sammen. Jeg forestiller mig, at det må være sådan at gå i mødregruppe – man er i samme båd, og hvis én tør åbne op omkring problemer og bekymringer, så følger de andre trop. Og vi ved jo alle, at når man opdager, man er lidt i samme båd, så virker problemer knapt så store mere. Man bliver forstået, støttet og inspireret af hinanden. Man kan, hvis man vil tage imod, få hjælp, man aldrig havde drømt om. 

Nu skal det siges, at netværket rummer meget mere end det. Som alle andre netværk deler vi i den grad også succeser, anbefaler hinanden, når vi kan (og vil) og afholder arrangementer med oplægsholdere, så vi får noget “åndelig føde”, vi kan bruge i vores business.

For mig betyder det pludselig noget, at vi er kvinder alle sammen og også på den front er “i samme båd”. Vi tænker som kvinder og ikke som mænd, nogle problemer er større for os, end de ville være for en mand, men det er OK!

Lige? Ja tak! Ens? Nej tak!

Og så kan det være, der sidder nogen og tænker nu: “kvinder og mænd er da ikke så forskellige og jeg ville da kunne opnå nøjagtigt det samme i et blandet netværk” – og det er helt fint 🙂 Jeg er i slut 40’erne og kan bare sige, at kvinder og mænd i min alder og omgangskreds ér forskellige. Om det er fordi, vi er sådan opdragede, eller det er biologiske FAKTA skal jeg ikke kunne sige, men jeg tror, at de fleste på min alder vil give mig ret 😉 Og jeg ELSKER den forskel!

Og hey, jeg holder da stadigvæk af at tale og sparre med mænd, jeg er bare rigtig glad for denne nye dimension; hold k…, hvor er der mange interessante, modige, dygtige kvinder derude!

 

TAK

Så tilbage til vores Thanksgiving middag; der er RIGTIG mange ting, jeg er taknemmelig for i mit liv og på det personlige plan, men på det forretningsmæssige plan er jeg SÅ taknemmelig for Netværket TAK.