UsMeUs – et dansk designbrand

UsMeUs opstod som designvirksomhed i 2016. Jeg havde et ønske om at designe produkter, der kunne gøre en forskel – det var svært for mig at få det til at harmonere med at designe endnu en skål, endnu en stol, endnu lampe. På den anden side havde jeg svært ved – som enkeltperson – at få opgaver som at designe en ny insulinpen eller stomipose. Det tog en del år at finde en måde at angribe designfaget på, hvor det både gav mening for mig og for verden. Jeg stillede mig selv det krav, at mine designs skulle gøre hverdagen lidt bedre og folk lidt gladere, forstået på den måde, at produkterne skulle kunne gøre det lidt (eller meget) bedre end lignende produkter på markedet.

Altså skulle produkterne og funktionen gentænkes. I min MES AFFAIRES læderserie, har jeg bl.a. lavet en taske ud fra devisen om, at man ALDRIG kan finde noget i en taske – du ved ”det man mangler, ligger altid i bunden”. Derfor besluttede jeg mig for, at tasken skulle kunne åbnes HELT op, så man havde det totalt overblik over indholdet, om nødvendigt. (Mere og MES AFFAIRES konceptet og tankerne bag i et senere indlæg). Så udover, at tasken var til opbevaring, var den altså også til at overskue sine ting i;

MES AFFAIRES – for all the stuff you need … to find!

MES AFFAIRES clutch fold ud 4

Et andet eksempel er BAEKKE smykkeserien, der gør det muligt at have et grundsmykke, som kan ændre udseende fra dag til dag, fra outfit til outfit eller følge dit humør vha. små perler / mosaikker i forskellige farver, der kan klikkes af og på. Du kan have én perle på – du kan have 9 perler på. Du kan sætte dem op ad hinanden, eller du kan sætte dem med mellemrum. Jeg vil også i et senere indlæg beskrive inspirationen til BAEKKE serien samt fortælle om, hvilke bæredygtige principper, der ligger bag serien 🙂

Bæredygtighed har ALTID ligget mig på sinde og jeg er simpelthen ”opdraget” til at tænke bæredygtighed ind i alle produkter. Tror faktisk ikke, jeg kan andet – og jeg har da SLET IKKE lyst til andet! Men hvad ér bæredygtighed? For mig er det virkelig mange ting, og de bæredygtighedsprincipper, jeg synes er vigtigst for mig som designer, og der hvor jeg kan gøre en forskel, har jeg nedfældet i en design deklaration. Ja, rigtig gættet – den kommer der også mere om i et senere blogindlæg 😉

Målet er langtidsholdbare designs, dvs. designs du har lyst til at have i årevis, men nok altid med et tvist, der giver plads til det nytænkende, skæve eller anderledes. Derudover skal både det praktiske og det æstetiske gå op i en højere enhed.

Med de rammer er der et spændende designfelt, som jeg elsker at boltre mig i. Forliste idéer skaber grobund for nye tanker og idéer – og nogle af dem ender i butikkerne. Nogle har været lang tid undervejs, men for enden af ”kan ikke lade sig gøre”, ligger måske kimen til den bedste idé til dato 🙂

Seneste eksempel på dette er mine smykkebakker i genbrugsskum. De blev til, efter jeg havde tegnet et smykkeskrin i genbrugsplast, der desværre viste sig at blive ALT for dyrt i at producere pga. støbeformens pris. Jeg havde løbende i processen haft kontakt til virksomheden, der skulle levere skumindsatsen til skrinet, men da smykkeskrinet blev skrinlagt (for det kan netop skrin jo ;-)), forhørte jeg mig, om de ikke havde noget stabilt skum, man kunne lave noget opbevaring ud af – og helst med en grøn profil. De sendte mig prøver, bl.a. på grå-meleret genbrugsskum a al det, der er i skråpuder. Jeg blev helt uventet forelsket i materialet og mulighederne og det blev til mine seneste designs, nemlig smykkebakkerne. (Mere om dem i senere blogindlæg ;-)).

Jeg håber, du nyder designs fra UsMeUs og at de er med til at gøre din hverdag lidt (eller meget) bedre, og dig lidt gladere,

 

De bedste hilsener

Lene Schødt